Хашиш

Хашиш (произнася / hæʃi ː ʃ / или / hæʃi ː ʃ /) (от арабски: حشيش хашиш, запали. "Трева", от hashsha ", за да стане сухо"; също хашиш) е подготовката на канабис, съставен от сгъстен преследвана жлези смола, наречена trichomes, , събрани от канабис растение. It contains the same active ingredients but in higher concentrations than other parts of the plant such as the buds or the leaves. Той съдържа едни и същи активни съставки, но по-високи концентрации в сравнение с други части на растението, като пъпки или листата. Psychoactive effects are the same as those of other cannabis preparations such as marijuana . Психоактивно ефекти са същите като тези на други препарати на канабиса като марихуана. It is sometimes believed that the effects are different, but those differences usually stem from variations between regionally different Cannabis specimens that are typically processed into hashish. Понякога се смята, че последиците са различни, но тези разлики обикновено произлизат от регионални различия между различните екземпляри на канабис, които обикновено се преработват в хашиш.

Hashish is often a solid or paste-like substance of varying hardness and pliability, and will soften under heat. Хашиш често е твърдо или пастообразно вещество с различна твърдост и гъвкавост, и ще омекоти по топлина. Its color can vary from green, yellow, black, reddish brown, or most commonly light to dark brown. Цветът може да варира от зелено, жълто, черно, червеникаво-кафяво, или най-често светло до тъмно кафяво.

It is consumed in much the same way as cannabis buds, combusted or heated by itself in a screened miniature smoking pipe , hookah , bong or bubbler , vaporizer , hot knife , or smoked in joints mixed with tobacco , cannabis buds , or other herbs . Консумира се по същия начин, както канабис пъпки, изгорени или топъл от себе си в проверяват миниатюрни пушене тръба, наргиле, бонг или барботьор, изпарител, горещ нож, или пушени в ставите смесен с тютюн, канабис пъпки или други билки.

It can also be eaten alone as well as used as an ingredient in food. Той може също да се ядат самостоятелно, както и се използва като съставка в храните.

0 коментара:

Публикуване на коментар