ХАШИШ - правене

наръчник за правене на хашиш

Целта на тази статия е да предостави лестни отговори на въпросите побликувани във форума на промена.орг. Естествено ако потърсите по другите форуми в интенет ще намерите още много полезна информация, която търсите ( още много съвети как да си направите хашиш ).

Какво е хаш и как да си направя?

Хаш или "хашиш" е названието, което се използва за назоваване на продукта получен при обработката на жлезистите трихоми на канабисовото растение. Хашиша може да бъде под много наи различни форми, цветове, вкусиве и аромати но всичките видове са направени от едно и също нещо. Разликите в имената показват това как смолистите жлези за събрани от растението и как е направен краиния продукт. Процеса на правене на хашиш може да бъде разделен на два основни момента: събиране на смолата и обработка на смолата. Четри са наи често използваните метода за събирането на смолата от растението. Те са :




[Hand Rubbing]
Ханд рубинг е вероятно наи старя метод за събиране и обработка. Мокрите растения нежно се намчкват докато смолата се отдели по ръцете и пръстите. Като междувременно може да се използва дъсчица за отделяне на полепналите смоли от ръцете и пръстите ( можете да притснете с дъсчицата за да получите еднообразна смес). Краиния продукт от тази манипулация е черни парчета от висококачествен хаш познат като ["charas"]. Терминят ["charas"] често е използван за описание на Южно Азиатския хаш, които се добива със стриване между ръцете.
[Hand Rubbing] се смята за "ниско-технологичен" метод за събиране и обработка, защото не е нужно нищо друго освен озряло, мокро растение и две ръце. Този метод се смята за наи добрия "див" начин за добиване на висококачествен хаш. Обикновенно така направения хаш има кратък период на "живот" и колкото повече време се застоява качеството може да намалee. Съществуват наи различни техники обаче да се запази съответното качество за по голям период от време но аз сега няма да се спирам на тях. Нямам за цел да навлизам в много детаили.


[Sieving]
Пресяването е техника, която позволява по-висок контрол над качеството на отделената смола от растението отколкото при [Hand Rubbing] - метода. Повечето хаш правещи компании с цел износ използват метода на пресяването защото това е лесен начин за добиване на големи количества хашиш за малък период от време. Също така е не по трудно от [Hand Rubbing] - метода за да се постигнат оптиманли резултати. Растенията първо изсъхват а после се натрушават или накъсват върху мрежа или специално сито. Трихомите и частици от растението се отделят чрес пресяване. Така получения материал се пресова по механичен метод или с ръце. Механичния метод за пресоване е за предпочитане защото при него има възможност да се получи по добра плътност и да се овеличи съдържанието на смоли с пъти в повече. Затопляне е нужно също толква колкото и пресиране за да се получат блокчета или плочки. Комерсиалния хаш за износ примерно [Afghani], [Moroccan] и [Lebanesse] се прави по този начин и често получава името на страната източник.
Домашните гроувъри използват гриндери ( машинки за раздробяване на главите с двоино дъно в което се отделят кристалите ).

В следвашата статия четете:
[Water and Ice Collection]
Вероятно наи добрия вариянт за събиране са хаш с лед е като се използват [Bubblebags] - специални брезентови или гумирани торби с финни мрежи на дъното.

[Butane/chemical extraction]

[Pressing resin powder into hash by grade]
- методи за пресиране. Два метода с по 7 отделни фази.

[Other methoods of hash prssing]
- други методи за пресиране

[A note about consistency]
-бележка за консистенцията на хашиша, раличните резултати при отделните методи.

0 коментара:

Публикуване на коментар